new low

-2hg från förra veckan, MEN det gör endå stor skillnad för förra tisdan vägde jag 75,1 och nu 74,9.. grymt kul!

Och det roligaste är nu att för varje litet kilo, för varje litet gram jag går ner så är det "a new low", en ny lägsta vikt..
Jag är så grymt glad att jag går åt rätt håll men endå är jag grymt besviken på mig själv.. jag har verkligen inte skött mig i veckan, jag har ätit glass, chips, saltapinnar, wok m.m.
Jag var helt hundra på att jag skulle få skriva plus på alla papper men det blev minus 2hg.. tänk då om jag hade skött mig, då hade jag gått ner massor! kanske..

Jag får be om ursäkt för grymt dåligt skivande och uppdaterande här, men som ni vet så har jag börjat utbildning och det känns fan som skolan all over again :P men det är endå grymt skönt att ha något att göra..
Jag har varit aptrött efter kursen och har inte orkat skriva.. sorry,, ska bli bättre :P
Jag vill bara säga att jag har massa knubbisar i klassen, som är GRYMT mycket större än vad jag är..
och jag känner mig äcklad, men endå så mår jag bra..
Jag känner mig lite som dom jag klagade på förut, dom som umgås med fulare/fetare personer än dom själva för att få en liten egoboost..
Jag kan dock säga till mitt försvar att jag inte själv valt att vara med dom, vi har blivit indelad i mindre grupper och vem hade kunnat tänka sig att JAG skulle vara minst i en grupp på 5 pers.. tjockisgruppen deluxe..
Äh vafan, även jag förtjänar att få en liten egoboost ibland.. eller?

Idag är jag ledig, och ensam hemma nästan hela dagen.. så idag tänkte jag ta en hemma tränings dag.. så mycket som jag orkar!



Och jag tror att jag är kär.. men bara kanske..





wäwä

Jag har tänkt lite mer på folk som klagar på folk som vill bättra sitt utseende..
Kan det vara att dom inte vill att folk sa nå den kroppen dom vill ha för att då kanske dom blir snyggare?
Alltså dom kanske gillar att umgås med folk som är otränad, överviktig m.m?
Dom kanske får någon slags egoboost av att känna sig snyggare än dom i sin omgivning eller nått.. Jag vet faktist folk som umgås med fula personer bara för att dom ska känna sig snyggare själv, samma att man är med folk som är större än en själv.. aja

Idag blev frukosten en skål yoghurt (130kcal), Äpple (50kcal), Lunch och middag blev wok från stan, en sån med nudlar och kyckling (typ 700?) = 880kcal

Grymt jävla onödigt med woken.. och inte nog med det så känner jag mig hungrig nu igen.. ska nog kolla vad vi har för soppor och ta nån sån.. om jag inte minns fel så köpte jag en burk tomatsoppa för ett tag sen, det kanske blir gott :)


dumma små människor

Jag kan inte sluta tänka på människor som jämt måste klaga på andra människor.. klaga på människor som kämpar för att göra något åt sitt utseende..
Vissa vill bli större, vissa vill bli muskulösare, vissa vill bli mindre..
Och tydligen enligt många är detta fel.. och jag förstår inte varför..

Jag hittade ett inlägg som var ett bra exempel på en sån människa, som klagar.
Hon klagar på att det finns så många "viktminskningsbloggar" och att allt för många kämpar på att gå ner i vikt och få bättre hälsa.
Hon menar att hälsa betyder ju inte att du behöver vara smal, för hon kände minsann tjejer med 10-20 kilos övervikt och dom var hälsosamma, dom motionerade regelbundet och undvek sötsaker.

Jag slår vad om att dom tjejerna gärna skulle bli av med dom överflödiga kilona och kanske något till.. Bara för att man säger att man är nöjd med sig själv så betyder det inte att man inte skulle vilja ändra på saker.. man kanske bara gett upp hoppet.

Gud jag tappade ju helt bort vad jag ville skriva egentligen men aja :P det jag ville försöka få fram är att personer som alltid varit vacker och haft fin kropp, som inte ha behövt känna att dom vill ändra på något med sitt utseende.. Dom som kanske inte fått dumma kommentarer angående deras utseenden under uppväxten..
Dom personerna tror jag aldrig kommer att förstå någon som mig, någon som ni, någon som kämpar varje dag att försöka nå sitt mål.
Allt dom säger är "sluta! va nöjd med hur du ser ut! du är fin som du är!", vad tror dom att man ska säga? "Ja men dåså, tack för att du säger det :) nu slutar jag upp med detta och lär mig gilla mig själv som jag ser ut idag! tack!" haha..
Ne.. Men det sjuka är ju verkligen att dom tror att en lite kommentar från dom ska få allt bra, att man ska göra exakt som dom säger.

Jag hade en kommentar på förra bloggen som skulle vara ett suveränt exempel men tydligen hade jag tagit bort den :/ Men det var typ att "Varför äter du så som du gör? Vill du verkligen gå ner i vikt? Fundera på det riktigt länge och noga och skicka sedan svar till min blogg" aja, den var roligare i orginal, men ni fattar vinken.

Nu ska jag sova! <3
Gonatt



..

Hur kommer detta sig? att för fyra dagar sen så hade jag 69sidvisningar och idag bara 2? 

Hjälp mig med att göra min blogg bättre, hjälp mig att göra detta till en blogg ni vill läsa.. komentera och säg vad ni tycker!

Imorse så vägde jag mig och mätte mig, för jag sa ju det att när jag kommit nedanför min förra lägsta vikt (75,3) så skulle jag ta tag i mätandet igen. Idag stog vikten på 75,1 och igår var det 75,0 men vad hade jag väntat mig när jag åt på donken.. jag får ju skylla mig själv, dock är jag bara glad att vågen inte stog på mer.
Måtten var ungefär desamma som för 3 veckor sen, vissa ställen hade minskat lite dock.
Det går iallafall åt rätt håll :)


Donken

Mc donalds blev det iallafall, det blev 424kcal.. Vilket gör att dags intaget blev 951 och det känns inte okej.

Nu ska jag gå och borsta tänderna så jag inte får för mig att jag ska trycka i mig nå mer, sen blir det att köra igång en pilatesvideo och sen sova.


Kurs start

Grymt skönt att ha något att göra nu!
Ska gå kursen måndag till fredag 9-16 men nu i början är det lite andra tider.

Jag tänkte inte att idag skulle bli så pass lång som den blev och dom bjöd på bullar och jag tog en :/
det sög.. men hade jag inte tagit den så hade jag säkert råkat tryck i mig något annat dåligt.
Frukosten blev iallafall yoghurt - 130kcal, bulle - typ 250kcal, nudlar med grönsaker - 127kcal, liten morot - 20kcal = 527.
Dock sa mamma att vi ska äta på mcdonalds eller max idag, och jag har ingen aning vad jag ska äta.. måste googla lite på det, men tänkte att jag tar en kvälls promenad också sen så slipper må jätte dåligt.



Gomorron gomorron!

Jag sov, jag vaknade, jag ställde mig på vågen, jag blev glad.

75 prick, I'm back on track!
Dock är det tisdagar som är min officiella väg och mät dag men jag hoppas och tror att jag inte kommer gått upp tills imorrn.
Och detta mina vänner är min lägsta vikt än så länge och det känns så bra!
Nu är det "bara" 22 kilo kvar :P men det går åt rätt håll iallfall!

Idag börjar min utbildning också! grrrrymt skönt med rutiner så jag vet inte vad!
Det är derför jag är vaken så sjukt tidigt, men det känns bra :)

Frukost - 130kcal.


yeah yeah, wow wow

Ja nu har jag försökt förstå mig på hur fan man gör bloggen mer personlig och jag lyckades endå ganska bra för nån med noll koll :P
Dock den där vita rutan som sticker ut brevid headern förstår jag mig inte på, är det någon som vet hur jag får bort den får ni gärna säga till :)

OCH ingen hets! *klappar mig på huvudet* haha, bra, äter köttsoppa nu vilket gör att dags intaget blev 530.. helt okej :)

Och jag har tänkt så här, att morgondagen får bli en "ångestfri" dag :P eftersom jag inte vet hur det blir med mat och jag inte kommer vara hemma och plus att jag kommer dricka alkohol.. jag skriver inte ner något och gör bara det bästa av dagen och så sätter jag igång igen på söndag, det blir bra :)

OCH jag har skaffat en nu telefon :D sony ericsson experia x10 mini pro, längsta namnet på en mobil någonsin :P haha aja jag kan blogga från den också! eller jag har ioförsig inte testat att blogga till blogg.se men det borde ju gå, det gick på bloggplatsen.se.
Enda nackdelen då är att det bara blir text men det får ni fan ta! :D

OCH jag är skit glad, vet inte riktigt varför, jag bara är det ! haha pöss på er!


Don't ever look back, don't ever lock back

En fredag och jag är hemma, jag är inte ute och super.. crazy

Sitter och mumsar på lite Cola zero och letar upp lite nya fler bloggar att följa, mys.. och om man bortser från frukosten så är detta en jävligt bra dag, det trodde jag ioförsig igår också vid den här tiden min idag SKA bli en bra dag sådeså :)
Frukost - 317 + Middag - 115 = 432kcal
Jag måste antagligen äta något mer sen innan jag ska sova eftersom jag verkligen inte kan somna om jag är hungrig :/ Det blir nog lite köttsoppa, kanske..

Det blir en dag runt 500 istället, en fredag på 500 kcal helt galet :P iallafall för mig..
Imorgon blir det dock vin, jag ska till en kille och vi ska dricka lite och spela lite tvspel SUPER NINTENDO! nostalgi <3

Det kommer antagligen bli så att jag måste äta där, men vafan jag får göra det bästa av situationen.. blir nog awesome

Äta först, Räkna sen

Dum idé..
Frukosten blev massor, hela TREHUNDRASJUTTON kalorier! galet..

I förrgår åt jag för 725, igår typ 20 000, och idag ska jag sikta in mig på typ 550, mindre än 600 iallafall..
Det är ju bra att jag varierar intagen iallafall, det är ju trots allt det som dieten "går ut på", just att kroppen inte ska vänja sig vi ett visst intag varje dag..
Jag ska försöka att inte deppa för minsta lilla misstag jag gör för så fort ångesten hälsar på så tappar jag kontrollen. Och jag måste fan få tillbaka kontrollen innan jag har råd att tappa den igen.


Kontroll

Har börjat med morgonvägningarna igen och det var -6hg från igår trotts dunderhetsen igårkväll.. Det var en ganska kul överaskning :)

Jag satt och kollade på min lista nu där jag skrivit upp vikten dag för dag, förutom för dom senaste 3veckorna.. aja
Iallafall så såg jag nu att jag går ju fan bara upp och ner, upp och ner, upp och ner.. har växlat mellan 75-77 i nästan 4 månader och det suger ju, hårt.
Och jag har inte mätt mig på 3 veckor och kan bara tänka mig hur många plus det är..

Jag såg även att min lägsta vikt är 75,3kg det är ju fan långt över flera utav ers högsta vikt..
Nu är jag på 76 prick, och aldrig att jag ska komma över det igen never!
Jag känner era miner och dömande blickar igenom dataskärmen, att ni rynkar på näsan för att ni blir äcklad över att jag är så fet.. usch.. det gör jag iallafall, jag blir äcklad!

Jag skulle kunna försöka att försvara mig och säga att jag är på en plattå eller nått men det skulle bara vara en löjlig bortförklaring..
Jag hamnade i en sån period som jag hade för ett år sen,innan då jag börjat gå ner i vikt, att jag försökte vara nöjd med den jag är, hur jag ser ut.. jag släppte taget om allt och gled längre och längre bort från den kontrollen jag hade då jag klarade att gå ner från 87kg.. det är ELVA kilo mer än vad jag väger nu och det var för mindre än ett år sen jag vägde så mycket, hurfan hamnade jag där ? jo jag hade ingen kontroll.. då blev det så.

Och jag har glömt bort hur jag har kontroll, hur jag går ner i vikt.. jag ser hoppet till och från sen ser jag att siffrorna på vågen ökar och jag tappar kontrollen igen.

75,3kg var den sista vikten jag skrev in i min viktdagbok på viktpejl.se och jag tänker inte skriva in nån vikt där alls förrän jag kommit nedanför den vikten.. Samma med mätningen.. Jag vet att jag har gått upp, jag vet att centimetrarna har plussats på jag behöver inte ha att det stirrar mig i ansiktet överallt.. det räcker med spegeln och vågen.

Jag måste verkligen försöka.. MÅSTE kämpa på! 


2-4-6-8

Jag tänkte mig förra veckan att jag skulle testa en liten diet vars namn är "2-4-6-8" men jag tänkte kanske göra om den lite..

Jag kom av mig så fort helgen kom men jag tänkte köra igång igen..

Ja iallafall denna diet är en av dom mest populära har jag hört och är väldigt simpel, den går ut på att man ska äta 200kcal en dag, 400,600 och 800.. typ Måndag - 200, Tisdag - 400, Onsdag - 600, Torsdag - 800, Fredag - 200  osv...

Sen kan man ju självklart mixa lite som man vill tex 8 - 4 - 2 - 6.. variationerna är oändliga.. så ta något som passar just dig :)


Det är grymt bra om man kan variera intagen för varje dag och på såvis hålla igång ämnesomsättningen och undvika att kroppen vänjer sig vid ett visst intag.

Dock är det väldigt svårt för mig.. eller ja snarare omöjligt att klara sig på 200kcal på en dag men jag skulle endå vilja sätta mig på en utmaning så jag kanske skulle typ ta 350 - 600 - 800 - 400   eller något annat.. det visar sig ..

Det som är bra när man vet kalori intaget i förväg så kan man planera innan och göra ett bra matschema .. jag måste iallafall planera innan annars kommer jag låta hungern ta över och jag kommer trycka i mig något dumt..  vilket är grymt onödigt.

Jag tror att jag börjar idag på 600.. och nu ska jag verkligen hålla denna lilla diet, nu gäller det inte att äta så lite man kan på en dag, nu har jag ett mål..

även om jag skulle ha ätit 500 på en 800-dag så får jag väll ta en biffig macka eller nått..

Denna diet är strikt och bör vara grymt strikt och man borde försöka hålla sig till den exakt för att den ska funka..




Bra att ha

Jag satt och kikade igenom förra bloggen och kikade om det var nåt som va bra att ha, men det visade sig inte va mycket vettigt skrivet där :P men här var lite bra att ha grejer..

 

http://www.viktpejl.se/ .. en gratis sida som man tar hjälp av när man går ner i vikt, skriver in mått, vikt och sånt där och sidan hjälper en med att hålla koll på viktnedgången och jag tycker även att den ger lite motivation.


•Kcal i en vinflaska - ca 600 kcal beroende på alkoholhalt..

 

•Biopopcorn = 464kcal / 100g

"En liten popcorn väger ca 70gram, en mellan popcorn ca 155gram och en stor ca 285gram.

Samtliga angivelser är ungefärliga och avser vikt exklusive bägarens vikt.  Mvh SF"

Alltså -

en liten popcorn = 70g = 324,8 kcal

en mellan popcorn = 155g = 719,2 kcal

en stor popcorn = 285g = 1322,4kcal


Idag

Ja idag var jag på ikea, och det blev en korv med brö.. så jävla onödigt
Alltså jag tycker att korv med bröd är grymt gott men sen jag började räkna kalorier så känns det inte värt det, samma med nötter och vanlig läsk..
men på en liten korv är det typ 300 kcal.. jag hittade nån sida där det stog att en korv+bröd+ketchup+senap var 260kcal.. verkligen inte värt det.. men nu blev det så..
Det blev också en hembakt kanelbulle.. också grymt onödigt..
Aja, så denna dag ser alltså ut såhär : Nudlar (200), grönsaker (15), Korvmedbröd (260), Kanelbulle (250?) = 725.
Det var ganska bra nu att jag satt mig ner här och skrev ner vad jag ätit, jag var supernära att gå och rota i skafferiet av ångest för att jag redan förstört hela dagen, men så jävla illa var det ju inte :P
Så om jag inte trycker i mig nå mer så är det ju ganska lugnt. bra bra.
OCH VET NI VAD?! Nu är det slut med att bara sitta hemma och vara arbetslös! på måndag börjar jag en serviceutbildning! det kommer bli grymt kul och YAY för rutiner! :D

Ny start

Hallå där, Elin här!
Föredetta "http://sommarsmal.bloggplatsen.se" Jag blev tyvärr avstängd samma dag som många andra så jag börjar helt enkelt bara om här..
Hoppas att ni få som höljde mig hittar mig igen! :)
En riktigt bra ny start känner jag, ett vitt papper..
Skit i allt som varit för nu är det nya tag som gäller!
Jag känner mig lite småstark nu och tror att jag har tillräckligt med motivation att ta tag i vikten igen!
Jag köpte ju sånna Allevo Fiber + och av någon anledning så slutade jag äta dom.. vet inte varför..
Nu när jag blev avstängd på bloggplatsen så kollade jag igenom hela min blogg och insåg att jag faktist vart positivt överaskad hur dom funkade, ATT dom funkade..
Och det var ju mycket lättare att hålla mat tiderna för man ska ta 2 sånna en timme innan man äter och då sväller dom och fyller ut magsäcken ..
Så nu tänkte jag att jag ska börja med dom igen! blir nog awesome..

RSS 2.0